Vincent Price Birthday Bash! (Lezing Victoria Price)

Op 27 mei zou Vincent Price 108 jaar zijn geworden., ware het niet dat de acteur in 1993 overleed op de nog altijd gezegende leeftijd van 82.

Samen met Christopher Lee en Peter Cushing was Price een van de grootste horroracteurs en hoewel hij al in 1938 debuteerde, vertolkte hij pas in 1953 zijn eerste echte horrorrol in de 3D-film House of Wax. Maar het zou nog tot 1960 duren voordat hij dankzij de Edgar Allan Poefilms van Roger Corman een echter horrorster werd. Zijn ietwat geaffecteerde, zalvende stemgeluid was uit duizende herkenbaar en werd ook vaak gebruikt zonder dat Price zelf in beeld was. Denk bijvoorbeeld aan de begintekst van Michael Jacksons Thriller of de korte animatiefilm Vincent van Tim Burton.

Op zondag 26 mei is Vincent Price’s dochter en biograaf Victoria Price in Amsterdam en vorzorgt zij bij ons en lezing over haar vader. Aansluitend wordt Pete Walkers House of the Long Shadows (1983) vertoond, waarin naar Price ook Christopher Lee en Peter Cushing te zien zijn. Deze film zal worden ingeleid door horrorkenner Jan Doense.

Victoria Price is de auteur van Vincent Price: A Daughter’s Biography en geeft regelmatig over de hele wereld lezingen over haar vader. Hoewel Victoria de dochter is van een horroricoon, is ze zelf geen fan van horrorfilms maar wel van horrorfans. In die hoedanigheid bezoekt ze veel internationale horrorconventies.


Acteurs

  • Victoria Price

Speelduur

  • 1 uur en 0 minuten