VERS Awards – Filmblok 2

Film

VERS awards – Filmblok 2

duur: 124 min | taal: divers | ondertiteling: Engels

 

Come Here – Marieke Elzerman

Sam is een verlegen jonge vrouw die werkt als hondenoppas in het dierenasiel in Oostende. Sam omringt zich het liefst met dieren en zet zich volledig in voor de dagelijkse klusjes in het asiel, maar wanneer ze een nerveuze jonge vrouw ontmoet die worstelt met de opvoeding van haar hond, besluit ze haar op haar eigen manier te helpen.

 

Er is een geest van mij – Mateo Vega

Een poging tot rouw om persoonlijke en politieke toekomsten die nooit tot stand kwamen. We zien bevreemdende figuren, stedelijke ruïnes, verzengende branden en microscopische beelden van rottende lichamelijke materie. Thema’s zoals neoliberale beloften van vooruitgang, de opkomst van het fascisme, zelfbeeld en volwassenheid worden samengebracht in een tweetalig gedicht.

 

Charlie Z – Karel Konings

De opkomende YouTube-ster ‘Charlie Z’ en zijn slechte manager Rabid proberen indruk te maken op een documentaireploeg die hen volgt naar hun volgende grote gevecht. Charlie is een introverte bokser uit een kleine stad die, gesteund door zijn roemzoekende manager Rabid, wil bewijzen dat hij de beste is. Nadat ze viraal zijn gegaan door amateurs keihard in elkaar te slaan, besluit een documentaireploeg Charlie en Rabid een dag te volgen.

 

Come Here, Come Here – Julia Sterre Schmitz

Hoe word je een multi-orgastische vrouw? Via een ontdekkingstocht door de vele theorieën en beeldvormingen rondom vrouwelijk seksueel genot verweeft deze associatieve film de kennis van experts en seksuologen met de filmmaker’s eigen fantasieën, herinneringen en verwarringen: door wie wordt seksuele kennis eigenlijk geproduceerd? En hoe visualiseren we het onzichtbare?

 

Shadow till you return – Ramy Moharam Fouad

Mona blijft alleen achter in een groot en leeg huis, nadat haar geliefde naar het oorlogsfront vertrok. Maandenlang krijgt ze geen nieuws van hem. De dagen duren lang. De oude muren houden de herinnering aan een warme liefde nog eventjes vast. Mona wacht, hoopt en waadt eenzaam rond in het verlaten huis, als een schaduw van wie ze ooit was.

 

Birdland – Ashgan El-Hamus

De achtjarige Skye en haar moeder Joy wonen in een woonwagen aan de rand van de stad. Skye wil zo graag op haar moeder lijken dat ze haar gedrag kopieert. Daarbij verkent Skye de grenzen van Joys liberale opvoedingsstijl. De intuïtieve fotografie geeft de kijker toegang tot het perspectief van Skye, in deze intieme, openhartige film.

 

Baba – Sarah Blok & Lisa Konno

Ceylan Utlu verhuisde veertig jaar geleden van Turkije naar Nederland om zijn linkse ideologie van westerse kennis te voorzien. Zijn half-Turkse, half-Nederlandse dochter vraagt hem naar immigratie, integratie, relaties en eenzaamheid. Doordat zowel vader als dochter bewust niet over alles praten, ontstaan er gaten in het portret. Deze worden opgevuld met gestileerde scènes die op zich al een verhaal vertellen.


vr 6 aug 19:00LAB 1Tickets
za 7 aug 16:00LAB 1Tickets
zo 8 aug 16:00LAB 1Tickets

Speelduur

  • 2 uur en 0 minuten