VERS Awards – Filmblok 1

VERS awards – Filmblok 1

duur: 118 min | taal: divers | ondertiteling: Engels

 

Aardbei – Leendert Roosenbrand 

In een smoezelig hotel aan het einde van de wereld maken gasten en medewerkers kennis met het noodlot. Het noodlot is een oude dame die in de lobby van het hotel achter een fruitautomaat zit. Onverschillig drukt ze op de knoppen terwijl de afbeeldingen beslissen over leven en dood.

 

Fietsvakantie – Sven Peetoom

Fietsvakantie is een korte road movie, waarin twee jongvolwassen vrienden, Ravi en Vincent, onderweg naar een concert op zoek zijn naar wilde avonturen. Ze proberen hun verwaterde vriendschap nieuw leven in te blazen tijdens deze trip, maar met verloren tentstokken, eindeloze wegen en puberale koppigheid drijven de twee steeds meer uit elkaar en lijkt de eindbestemming verder dan ooit

 

When you hear the divine call – Festus Toll

Morele vragen en de zoektocht naar identiteit komen samen in deze korte documentaire over wat ‘thuis’ betekent als een half Europees, half Afrikaans kind.

 

Stuckwithu – Timo Ottevanger

Gaby en Kesh zijn twee slackers van begin twintig die hun dagen vullen met het ophalen van jeugdherinneringen. Wanneer de twee lucht krijgen van een schuimparty besluiten ze samen nog één keer hun tienerjaren te herbeleven…

 

Landschap met twee eiken – Thomas Stokmans

De introverte Kees kan het verleden niet loslaten. Een gebroken hart en de gedachten aan zijn ex-vriendin blijven hem tarten. We volgen hem op werk, thuis aan de keukentafel, tijdens een ontmoeting met zijn moeder en struinend over de Wallen. Waar hij ook is, het verdriet laat hem niet los. Een poëtische film zonder dialoog, een sfeervol innemend portret.

 

Flora – Mischa Dols

Adam en zijn vier collega’s stikken in hun pods op de planeet Venus. Nu belangrijke missies gefaald zijn en de middelen op beginnen te raken, vinden ze alleen nog troost in virtual-reality simulaties. Gevangen tussen het virtuele en het fysieke, richt Adam zijn lustige blik op het mysterieuze Venus bos. Het bos heeft Adam in haar greep. In het zweterige hoofdkwartier geplaatst op verschroeide aarde, blijft er niets anders over dan absurdisme.

 

Demi – Rachel van Bruggen

De door haar ouders overbeschermde Demi (23) raakt zwanger van een vrijgevochten muzikant. Wanneer haar ouders zich vervolgens te veel met de zwangerschap bemoeien, vlucht Demi op haar scooter impulsief van huis. De tocht die volgt doet haar inzien hoe ze op haar eigen benen kan gaan staan.


vr 6 aug 16:30LAB 1Tickets
za 7 aug 13:30LAB 1Tickets
zo 8 aug 13:30LAB 1Tickets

Speelduur

  • 2 uur en 0 minuten