Straight to Video: Trashy New Year!

Op 25 januari luidt Straight to Video het nieuwe jaar in. Gastheren Willem van Rossum (LAB111) en Eric van der Woude (Schokkend Nieuws) gaan met twee trashy Italiaanse sciencefictionfilms terug naar de toekomst van toen: 1990 en… 2019! Verwacht een ouderwets sleazy double-bill vol punkers, pooiers, bikers, bendes, mutanten en vlammenwerpers!

 

2019: After the Fall of New York (1983)
In deze Italiaanse rip-off van Escape from New York reist Parsifal af naar postapocalyptisch Manhattan om de laatste vruchtbare vrouw van Amerika te vinden. In de ruïnes van New York wordt onze held geconfronteerd met zwaarbewapende ordetroepen en gemuteerde kannibalen. De hoestekst vat het prima samen: ‘Een schock film waarin geweld erotisme overtreft’.

 

1990: The Bronx Warriors (1982)
In 1990 is de Bronx een niemandsland waar straatbendes de dienst uitmaken. Wanneer het vriendinnetje van de charismatische bendeleider Trash wordt ontvoerd, moet hij de krachten bundelen met zijn aartsrivaal Ogre (cultheld Fred Williamson). Wat volgt is een vlotte kruising tussen The Warriors en Mad Max, geregisseerd door niemand minder dan Enzo G. Castellari (The Inglorious Bastards).

 

Beide films zijn Engels gesproken en Nederlands ondertiteld.


Speelduur

  • 3 uur en 0 minuten