Straight To Video: Nothing But Ninjas!

LAB111 presenteert iedere laatste vrijdag van de maand het ultieme video-avondje: Straight to Video. Twee krankzinnige cultfilms op originele VHS, vanaf een analoge videorecorder, met glitches, trailers, bloed en bier! 

Een jaargang Straight to Video zonder Ninja-avond is als een frikandel speciaal zonder uitjes. Daarom vertonen VHS-verzamelaars Eric en Lieuwe op vrijdag 28 april december twee van hun favoriete films rondom deze opvallend luidruchtige sluipmoordenaars. Verwacht een editie vol werpsterren, katana’s, rookbommen en andere ninjafratsen die dit genre zo populair maakten. Voeg daarbij wat melige horrorelementen en een onweerstaanbare 80s vibe, en je hebt een avond die je niet wilt missen!

 

Ninja III: The Domination (1984)

In deze roemruchte Cannon-productie wordt een aerobicsjuf (gespeeld door Lucinda Dickey uit Breakin’ 2: Electric Boogaloo) bezeten door de geest van een ondode ninja. Deze gebruikt de onfortuinlijke dansmarieke om wraak te nemen op zijn moordenaars: het halve lokale politiekorps! Wat volgt is een prettig gestoorde kruising tussen Revenge of the Ninja, Poltergeist en, waarom ook niet, Flashdance. Een typisch gevalletje ‘zo worden ze niet meer gemaakt’!

Sakura Killers (1987)

Wanneer een ninjaclan een Betamax-videoband steelt uit een zwaarbeveiligd laboratorium, staat de wereldvrede (of iets dergelijks) op het spel. Aan twee niet al te snuggere geheim agenten de taak om de tape terug te brengen naar Uncle Sam. Westernveteraan Chuck Connors lijkt als enige door te hebben dat ninja’s niet zijn opgewassen tegen een dubbelloops jachtgeweer. Of zoals filmblog Far East Films het treffend samenvat: ‘Silly to the extreme, but packed with loads of ninja action’.

 


Speelduur

  • 3 uur en 0 minuten