Straight To Video: Just For Kicks

LAB111 presenteert iedere maand het ultieme video-avondje: Straight to Video. Twee krankzinnige cultfilms op originele VHS, vanaf een analoge videorecorder, met glitches, trailers, bloed en bier!

Wat de 70s waren voor kungfu en de 80s voor ninja’s, waren de 90s voor kickboksen. Na het succes van Kickboxer met Jean-Claude van Damme werden de videotheken overspoeld met schaamteloze rip-offs, dubieuze vervolgen en andere curieuze varianten. VHS-verzamelaars Lieuwe en Eric vertonen twee van hun favoriete films uit hun collectie in dit genre. En je hoeft geen liefhebber van knokfilms te zijn om deze avond te waarderen; dankzij het houterige acteerwerk, de onbedoeld hilarische dialogen en de talloze B-acteurs met matjes op schouderlengte is de Straight to Video-vibe gegarandeerd! 

American Kickboxer 2 (1993)

Twee liefdesrivalen worden door hun gezamenlijke ex-vriendin ingehuurd om haar ontvoerde dochter heelhuids thuis te krijgen. Dat niet duidelijk is wie van hen de vader is van het wicht, maakt de samenwerking er niet bepaald gezelliger op. Wat volgt is een van de pot gerukte kruising tussen Father’s Day en Kickboxer, met rollen voor voormalig wereldkampioen kickboksen Dale ‘Apollo’ Cook en David Graf (Tackleberry uit de Police Academy-reeks). ‘One of my all time favorite unintentional comedies’, aldus B-filmblog Blood Brothers.

The King of the Kickboxers (1990)

Als tiener zag Jake hoe zijn broer werd vermoord door de sadistische kickbokskampioen Khan. Jaren later krijgt hij de kans om wraak te nemen door als undercoveragent te infiltreren in Khans organisatie. King of the Kickboxers is gezegend met ijzersterke vechtscènes, grimmige fatalities en een nogal intense schurkenrol van Tae Bo-goeroe Billy Blanks. Het feit dat hoofdrolspeler Loren Avedon al zijn teksten uitschreeuwt alsof hij per decibel krijgt uitbetaald, draagt alleen maar bij aan de feeststemming.

 


Speelduur

  • 3 uur en 0 minuten