Straight To Video: It’s About Time!

Op vrijdag 22 september keren Eric en Lieuwe terug voor een gloednieuw seizoen van Straight to Video. De VHS-verzamelaars duiken deze keer geschiedenis in met twee getikte tijdreistitels uit hun collectie. Daarbij komen alle tijdperken voorbij die de bescheiden budgetten toelieten: van het wetteloze wilde westen en de donkere middeleeuwen tot de uitgestrekte woestijnen van postapocalyptisch Amerika. Inmiddels vormen deze tijdreisfilms zelf een tijdcapsule naar het analoge filmtijdperk van de 80s en 90s. 

 

Bill & Ted’s Excellent Adventure (1989)

Twee niet al te snuggere schoolvrienden reizen terug in de tijd om Napoleon, Socrates en Jeanne d’Arc te ontmoeten. Maar of dat genoeg is om te slagen voor hun geschiedenisexamen? Deze swingende 80s komedie groeide uit tot een tijdloze cultklassieker, niet in de laatste plaats dankzij een vroege hoofdrol van Keanu Reeves als de even onnozele als ontwapenende Ted. 

Timemaster (1995)

In deze zeldzaam incoherente sciencefictionfilm van James Glickenhaus (The Exterminator) strijdt een tijdreizend weesjochie tegen een virtual reality-casino dat een allesvernietigende kernoorlog wil ontketenen. Of zoiets. Gelukkig krijgt onze held hulp van Pat Morita (The Karate Kid) en tweevoudig Golden Globe-winnaar in spe Michelle Williams (The Fabelmans). ‘Ridiculous, hilarious, and very unique’, aldus B-filmblog 90 Lost Minutes.


Speelduur

  • 3 uur en 0 minuten