Straight To Video: High Tech Horror

LAB111 presenteert iedere maand het ultieme video-avondje: Straight to Video. Films op originele VHS, vanaf een analoge videorecorder, met glitches, trailers, bloed en bier!

Op vrijdag 27 mei vertonen VHS-freaks Eric van der Woude en Lieuwe van Albada twee prettig gestoorde horrorfilms uit de wilde jaren 80. Daarbij vormen niet geesten, bijlmoordenaars of zombies de grootste bedreiging, maar de oprukkende (en inmiddels charmant gedateerde) technologie. Verwacht een avond vol razende robots, killer computers, huiveringwekkende hardware en andere technoterreur! 

 

Killbots AKA Chopping Mall (1986)

Een aantal tot de tanden toe bewapende beveiligingsrobots slaan op hol in een lokaal winkelcentrum. Dat is bijzonder slecht nieuws voor een stel hitsige winkelmedewerkers die daar na sluitingstijd een feestje willen bouwen. Killbots is een onweerstaanbare 80s slasher vol brute kills, duistere humor en de onmiskenbare touch van uitvoerend producent Roger Corman. 

 

Nightmare Weekend (1986)

Deze hallucinante horrorfilm over drie studentes die het slachtoffer worden van bizarre medische experimenten wordt niet zelden in één adem genoemd met titels als The Room, Troll 2 en Miami Connection. En wat wil je ook met een maniakale poppenkastpop die dood en verderf zaait via een killer computer? Ongetwijfeld de grootste (en blootste) WTF-film die je dit jaar op het witte doek zult zien.


Speelduur

  • 2 uur en 0 minuten

Kijkwijzer

  • 16