Straight To Video: Dragon Night

Straight to Video presenteert iedere maand in LAB111 het ultieme video-avondje. Krankzinnige cultfilms op originele VHS, vanaf een old school videorecorder, met glitches, trailers, bloed, seks en bier!

 

Op vrijdag 26 november draaien videofreaks Eric van der Woude en Lieuwe van Albada een draak van een double-bill. Naast een verwijzing naar het mythische wezen in de titel, hebben beide B-films gemeen dat ze garant staan voor een adembenemende aaneenschakeling van knokpartijen, achtervolgingen en explosies. Maar natuurlijk valt er ook weer genoeg te lachen… soms nog bedoeld ook!

 

Double Dragon (1994)

In deze gameverfilming moeten twee broers zien te voorkomen dat een magisch medaillon in handen valt van een megalomane multimiljonair. Wat volgt is een vlotte kruising tussen The Warriors en Escape from New York, die trouw blijft aan de gelijknamige arcadeklassieker uit 1987. Puike bijrollen van Robert Patrick (Terminator 2: Judgment Day) en Alyssa Milano (Charmed) maken dit swingende 90s feestje compleet! 

Dragon Force (1982)

Wanneer de prinses van Mongrovia wordt ontvoerd door een heus ninjaleger, moet een internationaal eliteteam van vechtersbazen (waaronder Brucesploitation-ster Bruce Li!) haar weer veilig thuis zien te krijgen. De krankzinnige actiescènes, dubieuze dubbing en talloze WTF-momenten maken dit een van de vermakelijkste ninjafilms aller tijden. Bonus: deze vroege film van Michael Mak (Sex & Zen) is nooit uitgebracht op dvd of blu-ray. 

 

Prijs: €11 (€10,50 online) en het eerste biertje is gratis!


Jaar

  • 1982

Speelduur

  • 3 uur en 0 minuten

Kijkwijzer

  • 16