Straight To Video: Demon Double Deux

LAB111 presenteert iedere laatste vrijdag van de maand het ultieme video-avondje: Straight to Video. Twee krankzinnige cultfilms op originele VHS, vanaf een analoge videorecorder, met glitches, trailers, bloed en bier!

Na een geslaagde Demonen-avond in 2019 keert Straight to Video op 24 februari terug naar het rijk van deze duivelse creaturen. VHS-verzamelaars Eric en Lieuwe vertonen een demonische double-bill uit de gloriedagen van het videotheektijdperk. Verwacht dan ook twee lekker gore horrorfilms vol onooglijke monsters, bezeten types, gloeiende ogen en veelkleurige lichaamssappen waarvan je het bestaan ook niet kon vermoeden… 

 

Tales from the Crypt presents Demon Knight (1995)

In deze door HBO geproduceerde horrorkomedie worden de gasten van een aftands pension belaagd door de mysterieuze Collector en zijn demonenleger. Net als de roemruchte jaren ’50 strips die als inspiratie dienden, zit Demon Knight vol uitzinnige horror en ironische galgenhumor. Daarnaast is de film gezegend met een geweldige cast, waaronder William Sadler (Die Hard 2), Jada Pinkett Smith (The Matrix Resurrections) en bovenal Titanic-ster Billy Zane op zijn kwaadaardigst als de sardonische Collector. 

Mausoleum (1983)

Straight to Video krijgt soms het verwijt dat we stiekem gewoon goede films vertonen. Om die boze tongen de mond te snoeren, sluiten we af met Mausoleum. Hierin raakt een verveelde huisvrouw bezeten door dezelfde demon die haar moeder heeft gedood. Wat volgt is een aangenaam onnozele 80s horrorfilm die onbedoeld vooral op de lachspieren werkt. Bonuspunten voor de heerlijk hysterische hoofdrol van Bobbie Bresee (Ghoulies) en de lekker smerige speciale effecten van John Carl Buechler (Re-Animator, From Beyond). 


Speelduur

  • 3 uur en 0 minuten