Straight to Video: Creepy Collections

Op vrijdag 29 maart staat Straight to Video in het teken van zogenaamde ‘horror anthologies’, ofwel horrorfilms bestaande uit een aantal korte verhalen. Programmeurs Eric van der Woude (Schokkend Nieuws) en Willem van Rossum (LAB111) vertonen twee griezelige en grappige omnibusfilms in de traditie van The Twilight Zone en Tales from the Crypt!

Creepshow 2 (1987)
Vijf jaar na Creepshow bundelden Stephen King en George A. Romero opnieuw de krachten voor een omnibusfilm gebaseerd op de klassieke horrorstrips van EC Comics. Met in dit vervolg een houten indianenbeeld dat uit is op wraak, een kleverig creatuur dat het heeft voorzien op een groepje zwemmers en een vrouw die wordt geterroriseerd door een ondode lifter.

Night Train to Terror (1985)
Terwijl een stel nietsvermoedende tieners een feestje bouwt in de nachttrein, strijden God en Satan een paar wagons verderop om hun zielen. Aan de hand van een drietal korte verhalen beslissen zij welke passagiers zullen leven en sterven. Zelfs voor Straight to Video-begrippen is Night Train to Terror een horrorfeestje dat razendsnel op aangename wijze ontspoort!

Prijs: € 9,- en het eerste biertje is gratis!


Speelduur

  • 3 uur en 0 minuten