Straight To Video: Buddy Cop Bonanza

LAB111 presenteert iedere laatste vrijdag van de maand het ultieme video-avondje: Straight to Video. Twee krankzinnige cultfilms op originele VHS, vanaf een analoge videorecorder, met glitches, trailers, bloed en bier!

Lethal Weapon, 48 Hrs., Stop! Or My Mom Will Shoot; het Straight to Video-team heeft een groot zwak voor buddy cop movies. Videobuddy’s Lieuwe en Eric draaien bij de komende editie van hun maandelijkse cultfilmavond twee van hun favoriete films in deze categorie. Deze zijn echter voorzien van een bizarre genretwist (zombies met uzi’s, anyone?), die deze dubieuze double-bill 100% Straight to Video-proof maakt!

Dead Heat (1988)

Twee bekvechtende politieagenten uit Los Angeles stuiten op een schimmig bedrijf dat een methode heeft ontwikkeld om de doden tot leven te wekken. Wat volgt is een onweerstaanbare kruising tussen Lethal Weapon en Re-Animator vol actie, horror en humor. Daarnaast is Dead Heat gezegend met een uitstekende cast, waaronder cultheld Treat Williams (Tales from the Crypt), griezelveteraan Darren McGavin (The Night Stalker) en horrorlegende Vincent Price. 

A Gnome Named Gnorm (1990)

In deze van de pot gerukte fantasyfilm wordt een rechercheur opgezadeld met een karton vretende gnoom die getuige is in een brute moordzaak. Dit onwaarschijnlijke duo neemt het op tegen de lokale onderwereld. Dat valt echter nog niet mee met een veredelde tuinkabouter als partner. Curieus genoeg geregisseerd door viervoudig Oscarwinnaar Stan Winston, die tekende voor de baanbrekende speciale effecten in onder meer The Terminator, Aliens en Jurassic Park.


Speelduur

  • 3 uur en 0 minuten