Straight To Video: Attack Of The Clones

LAB111 presenteert iedere laatste vrijdag van de maand het ultieme video-avondje: Straight to Video. Twee krankzinnige cultfilms op originele VHS, vanaf een analoge videorecorder, met glitches, trailers, bloed en bier! 

A long time ago in a galaxy far, far away… schreef George Lucas geschiedenis met zijn Star Wars-saga. De impact van zijn space opera dreunde nog jaren door in de videotheekrekken. Precies veertig jaar (en één dag) na de première van Return of the Jedi vertonen VHS-freaks Eric en Lieuwe twee prettig gestoorde Star Wars-klonen uit de gloriedagen van het videotheektijdperk. Verwacht een avond vol aliens, robots en ruimtevaartuigen zover als de bescheiden budgetten reiken!

 

Spaceballs (1987)

In deze Star Wars-parodie van en met comedylegende Mel Brooks (Young Frankenstein) wordt prinses Vespa ontvoerd door de snode Dark Helmet. Aan de dappere Lone Starr en zijn behaarde sidekick Barf de taak om haar te redden. Brooks neemt niet alleen Star Wars op de hak, maar ook sciencefictionklassiekers als Alien, Planet of the Apes en 2001: A Space Odyssey. Optredens van comedyhelden Rick Moranis (Ghostbusters), John Candy (Home Alone) en Joan Rivers maken dit intergalactische feestje compleet. 

Space Mutiny (1988)

In een verre uithoek van het heelal wordt een verkenningsschip gekaapt dat al lichtjaren onderweg is. De enige hoop van de bemanning rust op Dave Ryder, een gespierde ruimtebonk die net zo stoer is als zijn naam doet vermoeden. Space Mutiny kreeg al eerder een brevet van onvermogen van Mystery Science Theater 3000 en RiffTrax, dus het was slechts een kwestie van tijd voordat deze onbedoeld hilarische sciencefictionfilm ook ons scherm zou ontsieren.


Speelduur

  • 3 uur en 0 minuten