Straight To Video: Attack Of The 80’s Aliens

LAB111 presenteert iedere maand het ultieme video-avondje: Straight to Video. Films op originele VHS, vanaf een analoge videorecorder, met glitches, trailers en bier!

Op vrijdag 29 april vertonen VHS-verzamelaars Eric van der Woude en Lieuwe van Albada hun favoriete alien invasion-films. Het duo belooft een krankzinnige double-bill vol bizarre buitenaardse wezens, old school speciale effecten en talloze WTF-momenten die niet van deze wereld zijn!

 

Mac and Me (1988)

In deze roemruchte rip-off van E.T. sluit een eenzaam jochie vriendschap met een verdwaald buitenaards wezen. Mac and Me werd afgebrand in de pers en flopte in de bioscoop, maar heeft dankzij het maffe alien-ontwerp en een flink aantal onbedoeld hilarische scènes inmiddels een solide cultstatus. De schaamteloze sluikreclame voor een zekere hamburgerketen leverde Ronald McDonald daarnaast een Razzie op voor ‘slechtste nieuwkomer’.

 

Nightbeast (1982)

Een bloeddorstig buitenaards wezen zaait dood en verderf op het Amerikaanse platteland. Het schamele budget van slechts 14.000 dollar is overduidelijk niet besteed aan acteertalent. Maar het akelig effectieve monsterdesign en de lekker lompe splatter-effecten mogen er wezen. De toen nog onbekende J.J. Abrams (die later enkele Star Wars- en Star Trek-films zou regisseren) tekende voor de loeiende 80s synthscore. 


Speelduur

  • 3 uur en 0 minuten

Kijkwijzer

  • 16