Straight To Video: Alles Moet Kapot Avond

Engels gesproken
Nederlands ondertiteld

Op 27 januari vertonen VHS-verzamelaars Eric en Lieuwe twee B-actiefilms met een zeldzame minachting voor onroerend goed, voertuigen, horecameubilair, raamwerk en andere materiële zaken. Om de wet van Murphy te parafraseren: alles wat kapot kan gaan, gaat kapot. Verwacht dan ook een duizelingwekkende aaneenschakeling van oorverdovende explosies, kick-ass knokpartijen, adembenemende achtervolgingen en spectaculair stuntwerk!

 

Drive (1997)

In deze razend vermakelijke actiekomedie bundelt Mark Dacascos (John Wick 3: Parabellum) de krachten met Kadeem Hardison (Dwayne Wayne uit A Different World). In hun strijd tegen Chinese gangsters, hillybilly huurmoordenaars en een bionische supersoldaat laten ze een smeulend spoor van vernieling achter. Voeg daarbij een geweldige bijrol van Brittany Murphy (Clueless) als het ongeleide projectiel Deliverance Bodine en het is geen wonder dat Drive te boek staat als een van de beste ‘Straight to Video’-films ooit gemaakt.

Rage (1995)

Een timide basisschoolleraar (gespeeld door voormalig kickbokskampioen Gary Daniels) verandert dankzij een niet al te ethisch experiment in een meedogenloze vechtmachine. Als hij uit het laboratorium ontsnapt, zetten zijn ‘scheppers’ de achtervolging in. Wat volgt is een niet aflatende reeks actiescènes die qua schaal, ambitie en materiële schade nergens onderdoen voor de grootste Hollywood-blockbusters. Of zoals de recensenten van The Action Elite concluderen: ‘If you’re looking for 90’s action at its best, then look no further.’


Regisseur

  • Steve Wang, Joseph Mehri

Speelduur

  • 2 uur en 30 minuten

Subtitles

  • Nederlands

Kijkwijzer

  • 16