Straight To Video: 80s Kids Edition

LAB111 presenteert iedere maand het ultieme video-avondje: Straight to Video. Krankzinnige cultfilms op originele VHS, vanaf een analoge videorecorder, met glitches, trailers, bloed en bier!

 

Op vrijdag 30 september vertonen VHS-verzamelaars Eric en Lieuwe twee culthits uit de 80s die hengelden naar het zakgeld van de jongste videotheekklanten. Verwacht een avond vol stoere tieners, onnozele ouders, opbloeiende kalverliefde en hopeloos gedateerde jongerentaal. Maar natuurlijk zou Straight to Video niet compleet zijn zonder monsters, stunts en andere B-filmellende. Kortom, een videofeestje voor iedereen die in de 80s is opgegroeid… of wensten dat ze dat waren!

 

Rad (1987)

Een krantenjongen die droomt van een carrière als BMX-kampioen krijgt de kans om zich te bewijzen in een race met de veelzeggende naam Helltrack. De film werd destijds verguisd in de pers, maar dankzij de talloze BMX-stunts, de swingende soundtrack en de onweerstaanbare 80s vibe is Rad inmiddels een waar cultfenomeen. Actieregisseur Hal Needham tekende eerder voor de videotheekfavorieten Smokey and the Bandit en The Cannonball Run.

 

The Gate (1987)

De twaalfjarige Glen (gespeeld door een debuterende Stephen Dorff) ontdekt in zijn achtertuin een poort naar de hel. Samen met zijn vriendjes gaat hij de strijd aan tegen monsters, demonen en ander bovennatuurlijk gespuis dat de suburbs onleefbaar dreigt te maken. Deze luchtige horrorfilm speelt gretig leentjebuur bij Stephen King en Stephen Spielberg, maar maakt dankzij de spectaculaire finale en de geweldige speciale effecten en nog altijd indruk. 


Speelduur

  • 3 uur en 0 minuten

Kijkwijzer

  • 16