Camera Japan presents Studio Ghibli Lecture

Ontdek in deze lezing de Japanse animatiefilms van filmregisseur Hayao Miyazaki, mede-oprichter van de wereldberoemde animatiestudio Ghibli. Aan de hand van één van zijn klassiekers – Princess Mononoke (1997) – duiken we in zijn oeuvre.

Japanse animatie is bezig in rap tempo de wereld te veroveren. Anime is inmiddels een gangbaar woord geworden en Japanse animatie is te zien over de hele wereld. Japanse jeugdcultuur is populair, waarbij anime nu één van de grootste en belangrijkste exportproducten van Japan vormt. Het is een enorme industrie: in Japan goed voor ten minste 40% van de filmindustrie; wereldwijd is ca. 60% van alle tv cartoons anime.

In korte tijd is één studio internationaal beroemd geworden: de Japanse animatiestudio Studio Ghibli. Ghibli heeft niet alleen op commercieel vlak succes, maar ook op artistiek niveau; de films vallen in de smaak bij een breed publiek en zijn overladen met prestigieuze prijzen. Wat maakt Studio Ghibli zo succesvol? En hoe komt het dat filmregisseur Hayao Miyazaki in korte tijd tot een superster is gegroeid?

Duik in deze lezing in de film ‘Princess Mononoke’ en ontdek hoe filmregisseur Hayao Miyazaki zijn realistische fantasiewerelden op het witte doek tovert.


Speelduur

  • 1 uur en 0 minuten

Kijkwijzer

  • AL