A Year Of Hope

Een groep Filipijnse straatjongens uit de sloppenwijken van Manilla krijgt een kans hun leven voorgoed te veranderen. Maar lukt dat, als je van jongs af aan de ergste trauma’s hebt meegemaakt?

De straatjongens worden een jaar lang opgevangen in een rehabilitatiecentrum op een eiland ver van de stad; een groot contrast met hun leven tot dan toe. In het centrum leren ze voor zichzelf te zorgen, krijgen ze huishoudelijke taken en leren ze rekening te houden met elkaar. Voor jongens als Justin (13) en Pablo (15) die vaak al vanaf hun 4e jaar alleen op straat geleefd hebben een hele overgang. Bijna allemaal zijn ze seksueel misbruikt, verslaafd geraakt en/of mishandeld. En nu zijn ze ineens  in een paradijselijke omgeving en maken  zwemmen, spelen, sporten en muziek een groot deel uit van hun leven, waarbij het idee is dat ze weer zelfvertrouwen krijgen en hun leven kunnen ombuigen. Is het mogelijk om deze jongens daadwerkelijk te helpen of is hun lot door het harde dagelijkse leven in de grote stad hoe dan ook bepaald?

Regie Mikala Krogh, een internationale coproductie geproduceerd door Danish Documentary met Submarine, in coproductie met o.a. VPRO, met steun van o.a. Danish Film Institute en Nederlands Filmfonds.


Regisseur

  • Mikala Krogh

Jaar

  • 2018

Speelduur

  • 1 uur en 24 minuten