CHASING REELS: RELAXER

Chasing Reels is een curator binnen de internationale onafhankelijke filmscene die sinds 2017 de beste nieuwe indiefilms naar Nederland haalt. Films die je anders niet, of pas veel later ziet. Na succesvolle avonden in Utrecht en Rotterdam, dit keer voor het eerst in LAB111!

Het is 1999. Nu de Y2K-apocalyps snel nadert, staat Abbie voor de ultieme uitdaging – het onverslaanbare level 256 van Pac-Man uitspelen – en hij mag niet van de bank afkomen voordat het lukt. Een overlevingsverhaal in een woonkamer.

Belangrijke cinema kan bestaan uit grootse thema’s, dramatisch camerawerk of geavanceerde montage; OF uit iemand die 90 minuten lang ‘Pac Man’ zit te spelen. RELAXER is dat laatste; Eén man, een videogame en een mogelijk einde van de wereld. De film speelt zich af in 1999, vlak voor de Y2K apocalypse; een tijd vol mensen die zich klaarmaakten voor het einde van de moderne samenleving door een computerglitch. Abbie’s oudere broer (David Dastmalchian – Bladerunner: 2049, Twin Peaks, Bird Box) daagt hem uit: Hij mag niet van de bank afkomen voordat hij het beruchte level 256 van Pac Man uitgespeeld heeft. En zo begint de survival van Abbie (Joshua Burge – The Revenant, 20th Century Women).

RELAXER is de nieuwste film van Amerikaan Joel Potrykus, na Buzzard (2014) en The Alchemist Cookbook (2016). “Op een bankstel videogames spelen zonder lastiggevallen te worden is alles waar ik ooit van gedroomd heb. Relaxer is mijn nachtmerrie-versie daarvan”, aldus schrijver/regisseur Potrykus. Zijn werk heeft gedraaid van SXSW en Locarno tot in MoMa New York en wordt internationaal gedistribueerd door Oscilloscope Laboratories; opgericht door Adam Yauch, het in 2012 te jong overleden Beastie Boys-lid.

Chasing Reels-initiatiefnemer Cedric Muyres licht toe: “RELAXER is de meest gekke en originele film die ik het afgelopen jaar gezien heb. Relaxer is fan-tas-tisch en ik was er absoluut niet klaar voor toen ik de film op SXSW zag. Het was een onvergetelijke, hilarische trip en ik vind het heel goed en belangrijk dat Oscilloscope Laboratories dit soort films uitbrengt. Ik ben dan ook heel trots dat wij Nederlands publiek nu ook die kans kunnen geven”.

 

 

No shows available

 

Relaxer

Regisseur: Joel Potrykus
Acteurs: Joshua Burge, David Dastmalchian, Andre Hyland
Jaar: 2018
Speelduur: 120 minuten
Ondertiteling: geen